Početak Nedelje mode u Londonu obeležen proslavom H&M jesenje kolekcije

Uz nastupe Charli xcx i Jamie xx

H&M jesenja kolekcija

Jesenja kolekcija H&M-a za 2024. je stigla! Proslave širom sveta počele su sinoć u Londonu događajem na kojem su prisustvovali Naomi Campbell, Ncuti Gatwa, Iris Law, Rafferty Law, Shay Mitchell, Amelia Grey, zajedno sa H&M-ovom predstavnicom grada, Lilom Moss, koja je zvezda ove kampanje.

Londonska proslava održana je u Copper Box Areni u East End-u. Bila je to noć puna dešavanja, sa instalacijama i interaktivnim elementima umetnika Maxima Recia i Weirdcore-a, zajedno sa Albertom Moyom, talentom iz filma za jesenju kampanju, nastupom plesača odevenih u najnoviju kolekciju, posebnim nastupom elektronske senzacije i modela kampanje Charli xcx; i after-partyjem sa DJ setovima koje su vodili cenjeni muzičari Jamie xx i SHERELLE.

Kolekcija za jesen/zimu 2024 potvrđuje H&M-ovu modnu stručnost, a događaj je istakao njenu snagu. Ovo je prva stanica u globalnom nizu različitih događaja: ultimativna proslava mode i muzike, i trenutak za ujedinjenje široke zajednice kreativaca u modnim prestonicama širom sveta. H&M je uputio poziv svima, omogućavajući kupcima da prisustvuju svakom događaju putem prijava na društvenim mrežama.

„Čast je sarađivati sa muzičkim ikonama kao što je Charli xcx. Ona je simbol slobode, pokreta, samopouzdanja i reinvencije koji su ključni za modu i sve što H&M radi“ – Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

Nastup Charli xcx označava nastavak dugogodišnjeg prijateljstva između savremene ikone i H&M-a. Njena kombinacija pristupačnosti i avangardnog duha odražava pravo raspoloženje kolekcije za jesen/zimu.

”Sinoć je bilo ikonično i divno je što sam imala priliku da se zabavljam sa H&M-om i mojim fanovima” – Charli xcx.

U osam gradova odvijaće se 12 različitih događaja, tokom kojih će H&M lansirati i seriju specijalnih modnih kolekcija. Svaki događaj će imati svoj jedinstveni identitet i lokalne gradske predstavnike, prihvatajući specifičan DNK svakog grada, odavajući počast stilu, zvuku, zajednici, samoizražavanju i individualnosti.

Proslave su osmišljene kao H&M&, u znak duha saradnje koji je oduvek bio integralni deo H&M-a. H&M& inicijativa uključuje partnerstva sa posebnim globalnim i lokalnim mestima i talentima iz različitih kreativnih industrija, od DJ-eva kao što su Kiddy Smile i Romy, do modnih i kulturnih autoriteta kao što su Dazed, COLORSxSTUDIOS i NTS, i inovatora u hrani i piću kao što su Crisp Pizza W6 i Adam i Albin.

Sa H&M&LONDON prelazimo na H&M&STOCKHOLM, gde će sutra, 14. septembra, H&M pop-up prodavnica postati dom za supper club, kojem će prisustvovati predstavnica grada Hanna Larsson, i gde će nastupati Lykke Li, Daniela Rathana i drugi.

„Kolekcija jesen/zima 2024. potvrđuje da je H&M uvek fokusiran na sjajnu modu i oslobađanje samoizražavanja, a ovi događaji su savršen način za proslavu. Okupljamo zajednice, slavimo lokalne talente i pravimo priču za istoriju H&M-a ovim neverovatnim spojem mode i muzike“ – Jörgen Andersson, kreativni direktor, H&M.

Kolekcija jesen/zima 2024. izašla je u prodavnicama i na internet stranici hm.com 12. septembra.