Omrženi modni komad: Kako poznati nose trenerku?

Iako je modna izjava “da ako nosite trenerku ili helenke, to siguran znak da ste odustali od stila i sebe samog” uveliko poznata i legendarna u modnim krugovima, reklo bi se da je dobar deo poznatih ličnosti čuvenih po spektakularnim stajlinzima, uopšte ne uzima za ozbiljno.

I to nije slučaj u poslednjih par godina, kada je street-style moda počela da se vrednuje više od one koju imamo prilike da vidimo na pisti. Ovaj manir prisutan je već skoro dve decenije, od trenutka kada su famozne Juicy plišane trenerke postale simbol modne osvešćenosti i globalni trend.

Iste te Juicy trenerke na velika vrata vratile su se 2019., a instant su ih prigrlile brojne zvezde, među kojima se posebno isticala Paris Hilton.

Ove jeseni imamo priliku da vidimo kolaboracije velikih dizajnerskih brendova sa onim sportskim, kao što je više nego uspešna saradanja Adidasa sa Gučijem.

Pritom, nije ni prva, a svakako ni poslednja. Dok su tokom proteklih nedelja mode u svetskim metropolama posetioci, kao i posetiteljke mogli da se vide u kompletiranim trenerkama, mahom jednobojinim sa zanimljivim printom ili znakom brenda, stilizovanim uz kaput, kraću jaknu, pa i kožnu tašnu.

Dženifer Lopez poznata podjednako po super elegantnim i glamurznim toaletama, ne samo da ne beži od ovog vida stilizacije, već ga i preferira i to radi vrlo dobro.

Ko još od poznatih ličnosti nema problem sa ovom vrstom stilizovanja outfita, pogledajte u našoj galeriji.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia