Pripremite ukusnu ovsenu kašu sa bananom i započnite dan puni energije.
Sastojci:
- Ovsene pahuljice – 110 g.
- Mleko – 120 ml.
- Puter – 20 g.
- So – 1 g.
- Šećer – 2 g.
- Slane karamele – 10 g.
- Orasi – 5 g.
Za karamelizovane banane:
- Oljuštena banana – 2 kom.
- Vanilin šećer – 1 g.
- Šećer – 1 g.
- Puter – 20 g.
- Konjak – 15 g.
Način pripreme:
Isperite pahuljice hladnom vodom, a zatim potopite. Dodajte mleko i kuvajte na laganoj vatri.
Isecite jednu bananu na kriške i pržite na tiganju sa šećerom i konjakom dok se ne karamelizuje.
Da bi banana postala penasta, u blenderu umutite preostalu bananu i mleko.
Kad je spremna, stavite kašu u posudu, prekrijte bananom penom, a odozgo rasporedite karamelizovane banane i prelijte slanim karamelom. Po vrhu pospite orasima.
pinchofyum.com