Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.
Sledeći recept je pogodan za vegetarijance i za sve one kojima treba odmor od mesa i masne hrane.
Prijatno!
Sastojci:
- Integrana testenina
- 8 iseckanih šampinjona
- 7 čeri paradajza
- Pola veće tikvice iseckane na kockice
- 200 gr bundeve, iseckane na kockice
- 1 manji ili pola veće glavice iseckanog crnog luka
- 2 čena belog luka
Priprema:
- Bundevu iseckajte na kockice i ubacite u činiju, dodajte kašiku ulja, so i biber po ukusu i promešajte. Poređajte kockice bundeve na pleh pa pecite u rerni oko 25 min.
- Skuvajte testaninu, u slanoj vodi, prema uputstvu za kuvanje, iscedite je i ostavite sa strane.
- Iseckan crni luk, propržite, u velikom tiganju, sa malo ulja na srednjoj temperaturi, dodajte sitno seckani beli luk, iseckane pečurke i tikvice i čeri paradajz, isečen na polovine. Mešajte dok se svo povrće lepo ne uprži i poprimi zlatastu boju.
- Dodajte skuvanu testaninu i bundevu i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Ukoliko želite, možete dodati malo maslinovog ulja, origana, karija ili parmezana.