Znate li uopšte kakav je ukus rogača? Vreme je da ga probate i to u kolaču koji će vas oduševiti. Veoma jednostavno se sprema, jedina teža aktivnost je rendanje jabuka. Spoj rogača, koji je čokoladnog ukusa, sa sočnim jabukama, dobitna je kombinacija. A možete dodati i sitno seckane orahe, ukoliko ih volite i želite da upotpunite ukus.
SASTOJCI:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 130 g brašna
- 100 g mlvenog rogača
- 2 vanilin šećera
- prašak za pecivo
- 3 velike jabuke
Glazura: (po želji)
- 150 g čokolade zakuvanje
- 3 kašike ulja
PRIPREMA:
Zagrejati rernu na 180 C.
Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i rogač, izmutiti mikserom.
Naribati (obavezno ribati, ne seckati, jer nece biti tako sočan) u smesu 3 jabuke. Pomešati smesu kašikom i sipati u tepsiju dimenzija 20 x 30 cm. Peći 30 minuta na 180 C.
Na ohlađeni kolač može se staviti glazura. Na pari se otopi 150 g čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja. Kad se malo prohladi preliti preko kolača.
Foto: Shutterstock
Tekst: S.M.