Sočni kolač s rogačem i jabukama

Znate li uopšte kakav je ukus rogača? Vreme je da ga probate i to u kolaču koji će vas oduševiti. Veoma jednostavno se sprema, jedina teža aktivnost je rendanje jabuka. Spoj rogača, koji je čokoladnog ukusa, sa sočnim jabukama, dobitna je kombinacija. A možete dodati i sitno seckane orahe, ukoliko ih volite i želite da upotpunite ukus.

SASTOJCI:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 130 g brašna
  • 100 g mlvenog rogača
  • 2 vanilin šećera
  • prašak za pecivo
  • 3 velike jabuke

Glazura: (po želji)

  • 150 g čokolade zakuvanje
  • 3 kašike ulja

PRIPREMA:

Zagrejati rernu na 180 C.

Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i rogač, izmutiti mikserom.

Naribati (obavezno ribati, ne seckati, jer nece biti tako sočan) u smesu 3 jabuke. Pomešati smesu kašikom i sipati u tepsiju dimenzija 20 x 30 cm. Peći 30 minuta na 180 C.

Na ohlađeni kolač može se staviti glazura. Na pari se otopi 150 g čokolade za kuvanje i 3 kašike ulja. Kad se malo prohladi preliti preko kolača. 

Foto: Shutterstock

Tekst: S.M.