Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana – predjelo kojem će se teško odoleti.
Sendviči od krompira sa sirovom slaninom se priprema veoma jednostavno, peče se u rerni i garantuje savršenu konzistenciju.
Sastojci za 4 osobe
20 gr putera
4 krompira
biber po ukusu
so pu ukusu
4 kriške sirove slanine
200 gr dimljenog sira
Timijan
Kako pripremiti sendviče od krompira sa sirovom slaninom?
1) Uzmite 4 velika krompira i kuvajte ih u hladnoj slanoj vodi 40 minuta nakon ključanja. U međuvremenu, narežite 200 g dimljenog sira na kriške.
2) Krompir ocedite, pustite da se ohladi i ogulite ga, oštrim nožem horizontalno isecite na 3 dela, a na centralne kriške stavite 2 kriške sira, a zatim zatvorite i stavite krompir, zamotajte ga kriškom slanine, grančicom timijan i učvrstite čačkalicama.
3) Zagrejati rernu na 220 ° C. Krompir stavite u podmazanu tepsiju, začinite solju i biberom, pospite preostalim listovima timijana i pecite 15 minuta, da slanina postane hrskava a sir se istopi.
4) Izvadite krompir iz rerne i odmah poslužite kao predjelo.
grazia.it