Recept restorana Scrocchiarella!
Sastojci:
Brašno – 110 g
Prašak za pecivo – 4 g
Mleko – 100 ml
Vanilin šećer – 10 g
Jaja
Šećer – 25 g
Biljno ulje
So – 1 g
Nana za ukras
Sveže bobice za ukras
Džem od smokava
Šećer u prahu
Način pripreme:
U velikoj posudi kombinujte brašno, so, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Temeljno izmešajte. Dodajte mleko i žumance, mešajte dok smesa ne postane glatka. Belanca zasebno umutite i lagano umešajte u testo pomoću lopatice, mešajući odozdo prema gore.
Oblikovane palačinke stavite u zagrejani tiganj, namašćen biljnim uljem, i pecite sa obe strane do lepe zlatno braon boje. Gotove palačinke stavite na gomilu, pospite šećerom u prahu, ukrasite grančicom mente i svežim bobicama.
Dodajte pekmez od smokava.