Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.
Sastojci (za 7 porcija):
- Sirup od artičoke – 130 g.
- Maslinovo ulje – 60 g.
- Kvasac – 10 g.
- Vanila – 5 g.
- So – 2 g.
- Miks za ovsenu kašu bez glutena – 50 g
- Pirinčano brašno – 150 g.
- Kakao u prahu – 8 g.
- Cimet – 5 g.
Za preliv:
- Smrznute maline
- Tamna veganska čokolada – 140 g.
Način kuvanja:
Pomešajte vodu, maslinovo ulje, sirup od artičoke, kvasac, vanilu i so.
Preostale suve sastojke pomešajte i objedinite obe mase, a zatim umutite mikserom.
Gotovu smesu stavite u kalupe za pečenje mafina i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 20 minuta.
Za preliv istopite vegansku čokoladu. Prelijte kolače i pospite malinom odozgo.
Uživajte u mafinima uz jutarnju kafu ili nakon doručka.
foto:elle.ru