Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog
Sastojci:
- šolja supe od povrća
- seckani sušeni paradajz
- 1 šolja luka sitno iseckanog
- 2 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 šolja pirinča
- ¼ šoljice suvog belog vina
- ¼ šolje parmezana plus za serviranje
- 2 kašike sveže seckanog bilja plus za posluživanje, peršun ili bosiljak
Priprema
U velikom tiganju dinstajte crni luk na ulju dok ne omekša. Dodajte paradajz da se nekoliko minuta (dva, tri) krčka, pa ga izvadite i ostavite na stranu. Potom, stavite sitno seckani beli luk, pa posle par minuta i pirinač, sve vreme mešajući. Na kraju, umešajte paradajz. Začinite solju i biberom, prema ukusu. Dodajte vino i ½ šolje supe i kuvajte na umerenoj temperaturi, neprestano mešajući, dok pirinač ne upije svu tečnost. Posle dvadesetak minuta, proverite da li je pirinač dovoljno začinjen, pa dodajte parmezan i sitno seckano peršunovo lišće.
Tekst: S.M.
Foto: Shutterstock