Japanske vazdušaste palačinke: Savršen zalogaj za svaki dan

palačinke

Japanske vazdušaste palačinke su prava poslastica koja osvaja svojim laganim i penastim izgledom. Ove palačinke nisu samo savršene za doručak, već mogu biti i sjajan izbor za užinu ili dezert. Sa jednostavnim sastojcima i brzom pripremom, svaki zalogaj donosi ukusnu kombinaciju teksture i arome. U ovom receptu otkrijte kako lako možete pripremiti ovu fluffy čaroliju u svom domu i obradovati sebe i svoje najmilije.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 šoljice mleka
  • 1/2 šoljice brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 kašičica vanile (opciono)
  • Maslac ili ulje za prženje

Uputstvo:

  1. Priprema smese:
    • Odvojite belanca od žumanaca.
    • U jednoj posudi, umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetla i penasta. Dodajte mleko i vanilu, pa dobro promešajte.
    • U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Polako dodajte ovu mešavinu u smesu sa žumancima i dobro promešajte.
  2. Mućenje belanaca:
    • U posebnoj posudi, umutite belanca dok ne dobijete čvrsti sneg. Postepeno ih dodajte u smesu sa žumancima, pažljivo mešajući da ne ispustite vazduh.
  3. Prženje:
    • Na tiganju zagrejte malo maslaca ili ulja na srednjoj temperaturi.
    • Koristeći kalup ili oblik za palačinke, sipajte smesu na tiganj (možete koristiti više slojeva za dodatnu visinu).
    • Pokrijte tiganj i prižite 4-5 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa donje strane. Zatim pažljivo okrenite i pržite još 3-4 minuta.
  4. Serviranje:
    • Poslužite tople palačinke uz javorov sirup, sveže voće ili šlag.

Uživajte u ukusnim japanskim vazdušastim palačinkama!

Foto: Unspalsh