Zdrav i ukusan obrok, priprema se brzo i lako. Kombinacija povrća, piletine i pirinča je uvek dobitna i rižoto pripremljen na ovaj način zadovoljiće svačiji ukus.
Sastojci:
- 1 šolja (od 250 ml) pirinča
- 2 filea pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
- pola šolje graška (smrznutog)
- 2 srednje šargarepe, isečene na kockice
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- so, biber, po ukusu
- kurkuma, kari, po ukusu
- peršunovo lišće, sitno seckano
Priprema:
U dubljem tiganju, na malo ulja izdinstajte sitno iseckan crni luk, šargarepu i papriku, dok ne omekšaju (oko 5 minuta). Dodajte piletinu i nastavite da se zajedno sa povrćem dinsta još desetak minuta. Začinite solju i biberom, dodajte temeljno opran pirinač, sve ravnomerno promeštajte i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Kada provri, dodajte grašak i kuvajte još oko 15 minuta, odnosno dok pirinač ne upije tečnost i lepo nabubri. Vodite računa da pirinač ima dovoljno tečnosti kako ne bi ostao suv. Na kraju, doterajte ukus, tako što ćete dodati kurkumu i kari, kao i sitno seckani peršun.
Foto: Shutterstock