Svako jelo je ukusnije i sočnije sa salatom, koja može biti i obrok. Probajte kombinaciju različitog povrća uz neodoljivi ukus prepečenog susama i dresinga od kikirikija.
Sastojci:
- 1/2 glavice belog kupusa
- 1/2 glavice crvenog kupusa
- 2 šargarepe, nekoliko rotkvica
- nekoliko listova zelene salate
- peršunovo lišće
- susam propržen na tiganju
- 2 kašike balzamika, so, biber
Za preliv:
- 3 kašike putera od kikirikija
- 1 kašika umaka od soje
- 3 kašike vode, malo izrendanog đumbira
- 50 g neslanog kikirikija
- biber
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendati na tanke listiće, rotkvice na kolutove, zelenu salatu iscepkati i sve pomešati. Posoliti po ukusu, dodati biber, balzamiko i prešunovo lišće (sitno iseckano) I sok od limuna. Poslužite uz preliv od kikirikija koji se jednostavno priprema, svi sastojci se sjedine i na kraju doda sitno iseckani neslani kikiriki.
Fotografija: Shutterstock