Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.
Sastojci:
Oguljena banana – 150 g
Askorbinska kiselina – 1 g
Soda bikarbona – 4 g
Mleko 3,2% – 80 ml
Biljno ulje – 80 g
So – 1 g
Pšenično brašno – 160 g
Prašak za pecivo – 2 g
Šećer – 220 g
Za kremu:
Oguljena banana – 150 g
Pavlaka 38% – 300 ml
Šećer – 30 g
Mekani sir 9% – 200 g
Šećer u prahu – 50 g
Za sirup:
Šećer – 150 g
Voda – 100 ml
Pavlaka 38% – 50 ml
Liker od banane – 10 ml
Način pripreme: Jaja, šećer i so umutite u belu penastu masu. Zagrejati mleko na 40 stepeni i pomešati sa sodom bikarbonom. Kombinujte sa mešavinom od jaja. U gotovu masu dodajte banane, brašno i puter. Kolač pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 260 stepeni (ukupno treba da napravite 3 kore).
Umutite šlag i šećer da napravite kremu. Posebno kombinujte sir sa šećerom u prahu. Stavite bananu sa askorbinskom kiselinom u blender i kombinujte sve sastojke.
Da biste pripremili sirup, kombinujte šećer sa vodom i stavite da proključa, pa ostavite da se ohladi. Dodajte pavlaku i liker. Gotovim sirupom zasladite pečene kolače (torta – sirup – krema). Ostavite u frižideru dva sata.
Gotovu tortu ukrasite karamelizovanom bananom.