Sočno meso dobiće poseban ukus uz obilje začina, kiselkastu aromu vina i paradajza. Možete uzeti veću količinu mesa i napraviti ručak za dva dana.
SASTOJCI:
- 800 g telećeg ili junećeg mesa
- 2 glavice crnog luka (sitno iseckanog)
- 3 čena pasiranog belog luka
- 200 g paradajz pirea
- 150 ml crvenog ili belog vina
- litar i po goveđe supe (kocka) ili vode
- so, biber, začinsko bilje, crvena dimljena ili sveža paprika
- grančica ruzmarina i majčina dušica
- sitno iseckan peršun, ulje
PRIPREMA:
Meso oprati, iseći na komade, očistiti od viška masnoće, posuti suvim začinom, crvenom dimljenom paprikom i biberom. Sve izmešati i ostaviti u frižider da odstoji bar dva sata (najbolje preko noći). U šerpu sipati malo ulja, zagrejati ga i propržiti meso sa obe strane, samo da porumeni. Meso odložiti u činiju i poklopiti. U isto ulje dodati iseckan crni i beli luk i pržiti dok ne omekša, pa naliti vino. Potom, dodati paradajz pire i kuvati zajedno dok polovina tečnosti ne uvri, dodati meso, naliti supom ili vodom, samo da tečnost prekrije meso, dodati sveže začinsko bilje i kuvati dok meso ne omekša i sos se ne zgusne.
Fotografija: Shutterstock