Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine. Inače, pravljenje klasične štrudle nije tako teško. Isprobajte i uverite se sami!
Sastojci:
Za testo:
- Brašno – 2 šolje
- Biljno ulje – 4 kašike
- Jaja – 1 kom.
- Voda – 180 ml
- Sirće – 1 kašika
Za fil:
- Jabuke – 600 g.
- Bademove pahuljice – 100 g.
- Šećer – 100 g.
- Otopljeni maslac – 80 gr
- Slatka pavlaka
Način pripreme:
Pomešajte sve potrebne sastojke za testo, formirajte kuglu, umotajte je u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30-40 minuta.
Gotovo testo razvaljajte u tankom sloju, dajući mu pravougaoni oblik.
Oljuštite i iseckajte jabuke. Kombinujte sa pavlakom, šećerom i bademima.
Premažite testo maslacem na sobnoj temperaturi. Stavite nadev od jabuka i zarolajte testo.
Štrudlu od jabuka prebacite u pleh, premažite preostalim maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 50 minuta.
Pre serviranja sipajte pahuljice bademe po štrudli.