Odlična ideja za obrok “na brzaka”. Zdravo, hranljivo, ukusno, brzo, ima li šta lepše?!
Sastojci:
- 150 g integralnog pirinča
- 2 konzerve tunjevine
- 3 manja paradajza isečena na četvrtine ili čeri paradajza
- 1 glavica crvenog luka
- 100 maslina
- sok od jednog limuna
- so, biber
- peršunovo lišće, sitno iseckano
- kukuruz šećerac
Priprema:
Najpre skuvajte pirinač, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U oceđeni i ohlađeni pirinač dodajte sitno seckani list peršuna, komadiće tunjevine (oceđene od ulja), paradajz isečen na četvrtine, isečeni crveni luk i kukuruz šećerac. Posoliti i pobiberiti, zakiseliti sokom od limuna i preliti uljem od tunjevine (po potrebi dodati još maslinovog ulja). Odložiti u frižider da se ohladi, pa poslužiti.
Fotografija: Shutterstock