Barem jedan dan u sedmici bombardujte svoj organizam zdravljem!
SASTOJCI:
- rukola
- crveni kupus
- avokado
- crvena paprika
- paradajz
- krastavac
- rotkvice
- keleraba
- šargarepa
- bebi spanać
- brokoli
- peršunovo lišće
- sok od limuna
- maslinovo ulje
Količinu odredite u zavisnosti od toga za koliko osoba pravite salatu. Inače, nezačinjenu možete držati u frižideru, u hermetički zatvorenoj posudi, nekoliko dana.
PRIPREMA:
Sve sastojke, osim paradajza, krastavca, brokolija i avokada, izrendati, posoliti, preliti isceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem, dobro izmešati. Pre serviranja staviti peršunovo lišće, sitno iseckano, i usitnjeni beli luk (ukoliko volite). Služiti odmah sveže. Salatu možete preliti i nekim dresingom. Odlična je kao samostalni obrok, ali i kao dodatak nekom pečenom mesu.
Fotografija: Shutterstock