Sastojci:
2 veće tikvice
3 šargarepe
1 krompir
1 manji crni luk
1 paprika, sitno iseckana
peršunovo lišće, sitno iseckano
2 jajeta
5 kašika brašna ili prezle
pola kesice praška za pecivo
so, biber, suvi začin od povrća
kašičica karija
ulje
Priprema:
Izrendajte tikvice, malo ih posolite i ostavite pet minuta da puste vodu, pa ih rukama iscedite.
Iseckajte luk (ili izrendajte) i papriku na sitno, izrendajte šargarepu i krompir pa pomešajte sa tikvicama, peršunovim lišćem, jajima i začinima. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Ukoliko smesa bude ređa, dodajte još malo brašna ili prezle. Kašikom vadite smesu I na vrelom ulju pecite pljeskavice, na srednjoj temperaturi, oko pet minuta sa svake strane.
Poslužite sa kiselim mlekom ili pavlakom.