Unesite duh Mediterana u svoj jelovnik. Aromatično, koloritno jelo, idealno za ručak ili večeru.
Sastojci:
- 12 svežih škampa
- 300 g pirinča
- 2 paprike
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kocka povrćne supe
- 100 ml paradajz paste
- 100 ml belog vina
- 1,5 kašičice crvene mlevene paprike
- 2 kašičice kurkume
- 1 kašičica šafrana
- so, biber
- maslinovo ulje
- sveže peršunovo lišće, sitno seckano
Priprema:
Na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte crveni luk, dodajte beli luk i papriku naseckanu na kockice. Nakon pet minuta dodajte pirinač i sve zajedno mešajte još nekoliko minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari.
Zatim dolijte supu od povrćne kocke, tek toliko da pokrije pirinač i dodajte pasirani paradajz. Dodajte sve začine osim peršuna i pomešajte. Kuvajte na laganoj vatri, dolivajte supu po potrebi. Kad je pirinač na pola kuvan, poređajte škampe po površini i poklopite. Kuvajte dok pirinač ne bude potpuno gotov i dodajte svež peršun.
Foto: Shutterstock