Recept dana: Kremasta čorba od kestena

Ne postoji bolji način da okrepite organizam od tople čorbe, još ako je od kestena, ništa lepše. Probajte, dopašće vam se!

Sastojci: 

  • 500 g kuvanog i očišćenog kestena
  • ulje
  • glavica crnog luka
  • 2 krompira (isečena na četvrtine)
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 1,5 l supe od povrća (dve kocke)
  • peršunovo lišće, sitno seckano
  • so, biber, majčina dušica (po ukusu)

Priprema:

Na ugrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk da postane staklast i mekan. Dodati očišćen kesten i krompir, koji možete iseći na kockice kako bi se brže skuvao i preliti supom, pa kuvati 15-ak minuta.

Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke tako da se dobije glatka struktura. Dodati pavlaku za kuvanje i začiniti prema ukusu pa vratiti na vatru da proključa. Dekorisati peršunovim listom i služiti uz prepečen hleb ili krutone. Po želji, možete dodati i poneki kesten u komadu, kako bi ugođaj bio potpun.

Foto: Shutterstock