Ne postoji bolji način da okrepite organizam od tople čorbe, još ako je od kestena, ništa lepše. Probajte, dopašće vam se!
Sastojci:
- 500 g kuvanog i očišćenog kestena
- ulje
- glavica crnog luka
- 2 krompira (isečena na četvrtine)
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 1,5 l supe od povrća (dve kocke)
- peršunovo lišće, sitno seckano
- so, biber, majčina dušica (po ukusu)
Priprema:
Na ugrejanom ulju prodinstati sitno seckan crni luk da postane staklast i mekan. Dodati očišćen kesten i krompir, koji možete iseći na kockice kako bi se brže skuvao i preliti supom, pa kuvati 15-ak minuta.
Zatim, štapnim mikserom usitniti sastojke tako da se dobije glatka struktura. Dodati pavlaku za kuvanje i začiniti prema ukusu pa vratiti na vatru da proključa. Dekorisati peršunovim listom i služiti uz prepečen hleb ili krutone. Po želji, možete dodati i poneki kesten u komadu, kako bi ugođaj bio potpun.
Foto: Shutterstock