Sočna, aromatična poslastica koja svojom fuzijom ukusa zove na još.
Sastojci:
3 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
pola čaše ulja (čaša od 2 dl)
pola čaše mleka
100 g mlevenog maka
100 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
kašičica cimeta
2 veće nakisele jabuke (izrendane)
Glazura:
150 čokolade za kuvanje
parče putera
2 kašike kristal šećera
kašika ulja
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanillin šećerom. Zatim dodati mleko, ulje, mak, brašno, prašak za pecivo i cimet. Mikserom sve sjediniti u glatku masu.
Naposletku, u smesu dodati dve izrendane jabuke i kašikom sve ravnomerno izmešati.
Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Pečen kolač izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi, pa preliti glazurom od čokolade.
Tekst: Redakcija magazina Grazia
Foto: Shutterstock