Sastojci:
250 indijskog oraha (možete koristiti bilo koje drugo koštunjavo voće, orahe, bademe, lešnike)
100 g kokosovog brašna
100 ml meda ili javorovog sirupa
dve supene kašike slatke pavlake
200 g malina, svežih ili zamrznutih
Za preliv:
150 g kokosovog brašna
100 g crne čokolade, otopljene
Priprema:
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete homogenu smesu. Probajte da li je dovoljno slatko, ukoliko nije dodajte još malo meda. Prstima oblikujte kuglice, vlažeći ruke vodom kako se masa ne bi lepila. Odložite ih u zamrzivač. Posle sat vremena, izvadite kuglice i uvaljajte u čokoladu koju ste pre toga otopili i kokosovo brašno. Držite ih u frižideru i možete ih konzumirati tokom cele sedmice.
Tekst: Redakcija magazina Grazia
Foto: Shutterstock