Budite praktični, napravite supu od junećeg mesa, najbolje od rozbratne, posle čega ćete junetinu iskoristiti za jelo koje vam predstavljamo. Ili, meso ispecite u rerni zajedno sa krompirićima koje ćete upotrebiti za ovaj obrok. Količinu mesa sami dozirajte, odnosno dobro bi bilo da uzmete neki veći komad od ovog navedenog u receptu, jer ga možete upotrebiti za još neko jelo. Budite ekonomični.
SASTOJCI:
- 800 g junetine
- 2 crvena luka
- veza rukole
- 6 mladih krompira
- 100 g testenine
- 3 paradajza srednje veličine
- balzamiko
- maslinovo ulje
- so, biber
PRIPREMA:
Junetinu iz supe, koju ste krčkali dovoljno dugo da se meso raspada, iscepkajte na listove (ili ispečenu u rerni). Testeninu skuvajte posebno. Pomešajte rukolu, crveni luk isečen na režnjeve, junetinu i krompir. Dodajte paradajz, isečen na komade, kuvanu testeninu, začinite i poslužite.
Fotografija: Shutterstock