Recept dana: Ideja za lagani letnji ručak

Budite praktični, napravite supu od junećeg mesa, najbolje od rozbratne, posle čega ćete junetinu iskoristiti za jelo koje vam predstavljamo. Ili, meso ispecite u rerni zajedno sa krompirićima koje ćete upotrebiti za ovaj obrok. Količinu mesa sami dozirajte, odnosno dobro bi bilo da uzmete neki veći komad od ovog navedenog u receptu, jer ga možete upotrebiti za još neko jelo. Budite ekonomični.

SASTOJCI:

  • 800 g junetine
  • 2 crvena luka
  • veza rukole
  • 6 mladih krompira
  • 100 g testenine
  • 3 paradajza srednje veličine
  • balzamiko
  • maslinovo ulje
  • so, biber

PRIPREMA:

Junetinu iz supe, koju ste krčkali dovoljno dugo da se meso raspada, iscepkajte na listove (ili ispečenu u rerni). Testeninu skuvajte posebno. Pomešajte rukolu, crveni luk isečen na režnjeve, junetinu i krompir. Dodajte paradajz, isečen na komade, kuvanu testeninu, začinite i poslužite.

Fotografija: Shutterstock