U slatkišima se najviše uživa kada ih jedemo bez griže savesti. Još kada tome dodamo i činjenicu da su od čokolade – nema im premca.
Zato vam donosimo recept za jednostavnu poslasticu, koja u sebi nema dodatog šećera, kao ni laktoze, ni glutena. Priprema se brzo i lako, a za ovaj gastronomski užitak potrebna su vam samo dva sastojka.
Čokoladni mus možete pripremiti, potom staviti u frižider da se ohladi, a onda poslužiti, ali ga možete napraviti i uveče, kako bi ujutru imali zdravu varijantu slatkog doručka, koji možete servirati uz suvo voće i orašaste plodove (po želji).
Sastojci za 4 porcije:
- 200g čokolade za kuvanje (sa što većim procentom kakaa, barem 75%)
- 6 jaja
Način pripreme:
Rastopite čokoladu. Trik da se ravnomerno rastopi i ne zagori: rastopite čokoladu u manjoj posudi, koju ćete staviti u veću posudu sa klučalom vodom.
Odvojite žumanca i belanca, te ih posebno umutite. Rastopljenu čokoladu – koja ne sme biti vruća, prelijte preko žumanaca, pa polako umešajte sneg od belanaca.
Smesu rasporedite u četiri činijice i stavite da se hladi. Pri serviranju, mus možete posuti komadićima badema, kokosa, ili voća po ličnom izboru. Prijatno!
Foto: Shutterstock, Instagram
Priredila: T. M.