Probajte meksički fahitas

Prva asocijacija na meksičku kuhinju je prijemčivo ljut ukus, kome teško odolevaju čak i oni koji ga ne preferiraju. Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.

Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa, koje ćete upakovati u tortilju, i prepustiti se maštanju o putovanju u ovu egzotičnu zemlju. A mašta neretko postaje i stvarnost, samo je potrebno dovoljno želeti.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 zelene i 1 crvena paprika
  • 3 šargarepe
  • 3 paradajza
  • 200 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • zelena salata
  • so, biber, začin od povrća, tabasco
  • kašičica karija (ili po ukusu)
  • pavlaka
  • ulje
  • pakovanje tortilja

Priprema:

Meso isecite na tanke trake ili kockice, pa ga stavite u marinadu od ulja, karija i začina od povrća i ostavite da odstoji dok pripremate povrće.

Iseckajte luk, papriku i šargarepu (na kockice ili na trake) i dinstajte na ulju. Kada povrće omeka, dodajte meso i još nekoliko minuta prodinstajte. Paradajz oljuštite, isecite ga na kockice i pomešajte sa kukuruzom i dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Dinstati dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i na kraju dodajte tabasco sos (ukoliko ne volite ljuto, možete ga izostaviti).

Zagrejane tortilje (sa obe strane) premažite pavlakom, ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu, urolajte u fišek i poslužite.

Pripremila: Snežana Milošević

Foto: Shutterstock