Prva asocijacija na meksičku kuhinju je prijemčivo ljut ukus, kome teško odolevaju čak i oni koji ga ne preferiraju. Dajemo vam recept popularnog jela koje Meksikanci obožavaju.
Lako se priprema, sadrži miks raznovrsnog povrća i mesa, koje ćete upakovati u tortilju, i prepustiti se maštanju o putovanju u ovu egzotičnu zemlju. A mašta neretko postaje i stvarnost, samo je potrebno dovoljno želeti.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 3 glavice crnog luka
- 2 zelene i 1 crvena paprika
- 3 šargarepe
- 3 paradajza
- 200 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
- zelena salata
- so, biber, začin od povrća, tabasco
- kašičica karija (ili po ukusu)
- pavlaka
- ulje
- pakovanje tortilja
Priprema:
Meso isecite na tanke trake ili kockice, pa ga stavite u marinadu od ulja, karija i začina od povrća i ostavite da odstoji dok pripremate povrće.
Iseckajte luk, papriku i šargarepu (na kockice ili na trake) i dinstajte na ulju. Kada povrće omeka, dodajte meso i još nekoliko minuta prodinstajte. Paradajz oljuštite, isecite ga na kockice i pomešajte sa kukuruzom i dodajte u prethodno pripremljenu smesu. Dinstati dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i na kraju dodajte tabasco sos (ukoliko ne volite ljuto, možete ga izostaviti).
Zagrejane tortilje (sa obe strane) premažite pavlakom, ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu, urolajte u fišek i poslužite.
Pripremila: Snežana Milošević
Foto: Shutterstock