Sezona je kajsija i zašto ovo ukusno voće ne bismo iskoristili za pripremu laganih i ukusnih poslastica.
Predlažemo da isprobate tart od kajsija koji se priprema vrlo lako i koji će vas očarati svojim ukusom.
Potrebno vam je:
- Brašno – 160 gr;
- Puter – 80 gr;
- Šećer – 50 gr;
- Jaje – 2 kom;
- So – 2 gr.
Sve sastojke pomešajte dok smesa ne postane glatka. Razvijte testo u krug debljine 2 mm, prebacite u kalup i stavite u frižider.
Fil:
- Krem sir – 300 gr;
- Slatka pavlaka 33% masti – 100 gr;
- Šećer – 80 gr;
- Jaje – 3 kom.
Kombinujte sve sastojke u jednoj posudi i dobro promešajte žicom. Gotov fil sipajte u kalup sa testom i stavite u zagrejanu rernu na temperaturu od 170 stepeni na 25 minuta. Stavite iseckane kajsije na gotov i ohlađeni tart.