SASTOJCI:
- 800 g bundeve
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 manja glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 čili papričic
- svež đumbir (po ukusu)
- 900 ml bujona (ili vode)
- 1 kašičica začina od povrća
- so i biber
- peršu ili korijander ili peršun
- semenke bundeve
- kisela pavlaka
PRIPREMA:
Očistiti bundevu od semenki i iseći na komade. Peći je u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata. Uz bundevu staviti da se ispeče šargarepa i koji čen belog luka. Iseckati luk na sitno i dinstati na maslinovom ulju dok ne omekša.
Dodati pečeni beli luk, unutrašnjost pečene bundeve i sitno narezane čili papričice. Narendati i ubaciti u lonac đumbir i začiniti. Uliti bujon, pa sve kuvati na laganoj vatri desetak minuta. Usitniti sve u blenderu li štapnim mikserom. Začiniti solju, biberom i peršunovim lišćem. Poslužiti sa pavlakom.
Foto: Pexels
Grazia