Letnji dani kao stvoreni su za osvežavajuće napitke. Predstavljamo vam naše favorite koje možete vrlo lako i brzo napraviti i uživati!
KOKTEL SA BRESKVOM, ĐUMBIROM I VISKIJEM
Sastojci:
- 3 oljuštene, iseckane, zaleđene breskve
- 2 kašike tanko izrendanog đumbira
- 180 ml viskija
- 90 ml sirupa od agave
- 60 ml limunovog soka
- 2 šolje leda
Priprema: Izmešajte breskve, đumbir, viski, dve šolje leda, sirup od agave i limunov sok i stavite u blender. Mešajte dok smesa ne postane glatka i gusta (počeće da se topi istog trenutka kada piće sipate u čašu)
FROSÉ – ZALEĐENI ROSÉ
Sastojci:
- flaša suvog rosé vina
- 2 šolje iseckanih jagoda
- 1 kašika šećera
- ¼ šolje votke
- 2 kašike grenadine
- listići nane
Priprema: Sipajte rosé u posude za led i ostavite da se zaledi tokom noći. Zatim, jagode sa šećerom stavite u blender i ostavite ih da stoje desetak minuta na sobnoj temperaturi. Zatim, dodajte votku, grenadin i zaleđene rosé kocke. Stavite smesu u blender i mešajte dok nije sasvim glatka. Sipajte u čaše i ukrasite listićima nane.
SORBET OD MANGA I LIMETE
Sastojci:
- 100 g šećera
- 750 g iseckanog manga (3-4 veća komada)
- 2/3 šolje soka od limete (oko 6 limeta)
- 2 kašike agave sirupa
Priprema: Iskombinujte pola šolje vode sa šećerom u malom tiganju i mešajte. Sačekajte da se šećer otopi. Zatim spojite sve sastojke, stavite ih u blender i sačekajte da smesa postane potpuno glatka. Prebacite je u činiju i ostavite da se ohladi preko noći. Posle toga, izvadite smesu iz frižidera i stavite je u blender na još dva minuta. Uzmite mikser i mešajte 25 minuta. Prebacite u hladnu ambalažu i stavite u zamrzivač na dva sata. Nakon što se zaledi, prebacite sorbet u frižider na 30 minuta i zatim ga servirajte
Foto: Unsplash
Tekst: Grazia