Mađarska čorba sa junetinom

Sastojci:

500 g junećeg mesa

2 glavice crnog luka

1 crvena paprika

1 kašičica tucane paprike

2 lovorova lista

500 g krompira

400 g paradajz pelata

2 kašike brašna

ulje

so i biber

Začinski preliv

50 g slanine

1 kašičica kima

2 čena belog luka

½ veze svežeg peršunovog lista

Priprema:

Sitno iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Potom, dodati meso, isečeno na manje kocke, lovorov list i svežu papriku isečenu na kockice i dinstati oko pola sata. Povremeno promešati i doliti vode ukoliko je potrebno. Dodati usitnjeni paradajz pelat, krompir isečen na kockice i kuvati na tihoj vatri dok meso i krompir ne omekšaju. Na kraju napraviti takozvanu hladnu zapršku. U malo vode razmutiti dve kašike brašna i tucanu papriku i dodati u čorbu, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Dodati još vode (u zavisnosti koliko volite da čorba bude gusta).

U međuvremenu napraviti preliv, takozvani gulaš gevirc, tako što ćete u blenderu usitnini slaninu, peršunovo lišće, beli luk i kim. Pred kraj kuvanja dodati u čorbu.

Tekst: Redakcija Grazia Magazina

Foto: Shutterstock