Sastojci:
500 g junećeg mesa
2 glavice crnog luka
1 crvena paprika
1 kašičica tucane paprike
2 lovorova lista
500 g krompira
400 g paradajz pelata
2 kašike brašna
ulje
so i biber
Začinski preliv
50 g slanine
1 kašičica kima
2 čena belog luka
½ veze svežeg peršunovog lista
Priprema:
Sitno iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Potom, dodati meso, isečeno na manje kocke, lovorov list i svežu papriku isečenu na kockice i dinstati oko pola sata. Povremeno promešati i doliti vode ukoliko je potrebno. Dodati usitnjeni paradajz pelat, krompir isečen na kockice i kuvati na tihoj vatri dok meso i krompir ne omekšaju. Na kraju napraviti takozvanu hladnu zapršku. U malo vode razmutiti dve kašike brašna i tucanu papriku i dodati u čorbu, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Dodati još vode (u zavisnosti koliko volite da čorba bude gusta).
U međuvremenu napraviti preliv, takozvani gulaš gevirc, tako što ćete u blenderu usitnini slaninu, peršunovo lišće, beli luk i kim. Pred kraj kuvanja dodati u čorbu.
Tekst: Redakcija Grazia Magazina
Foto: Shutterstock