Kremasti avokado tost sa jajima i dimljenim lososom

Ako tražite ukusan i hranljiv doručak koji je istovremeno brz i ukusan, ovaj kremasti avokado tost sa jajem i dimljenim lososom je pravi izbor! Kombinacija bogatog ukusa avokada, sočnog dimljenog lososa, savršeno prženog jajeta i hrskavog hleba stvoriće savršen početak dana. U nastavku ćete pronaći jednostavan recept koji se priprema za nekoliko minuta, a zadovoljstvo je zagarantovano!

Sastojci:

  • 2 kriške integralnog hleba (po izboru)
  • 1 zreli avokado
  • 1 jaje
  • 50g dimljenog lososa
  • 1 kašičica limunovog soka
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje (za prženje)
  • Parmezan (po želji)
  • Svež peršun ili mirođija za dekoraciju
Kremasti avokado tost sa jajima i dimljenim lososom

Priprema:

  1. Priprema avokada: Isecite avokado na pola, izvadite košticu i kašikom izvadite meso. U činiji, zgnječite avokado viljuškom, dodajte limunov sok, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
  2. Tostiranje hleba: Stavite kriške hleba na tiganj sa malo maslinovog ulja i tostirajte ih sa obe strane dok ne postanu hrskave.
  3. Prženje jaja: U drugom tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja i ispržite jaje (po želji, može biti sa žumancem u tečnom stanju ili potpuno prženo).
  4. Sastavljanje: Na svaku krišku tostiranog hleba nanesite kremasti avokado, preko stavite dimljeni losos, zatim pažljivo stavite prženo jaje.
  5. Dekoracija: Po želji, pospite parmezanom, sveže iseckanim peršunom ili mirođijom i još malo pospite biberom.

Foto: Pexels