
Ako tražite ukusan i hranljiv doručak koji je istovremeno brz i ukusan, ovaj kremasti avokado tost sa jajem i dimljenim lososom je pravi izbor! Kombinacija bogatog ukusa avokada, sočnog dimljenog lososa, savršeno prženog jajeta i hrskavog hleba stvoriće savršen početak dana. U nastavku ćete pronaći jednostavan recept koji se priprema za nekoliko minuta, a zadovoljstvo je zagarantovano!
Sastojci:
- 2 kriške integralnog hleba (po izboru)
- 1 zreli avokado
- 1 jaje
- 50g dimljenog lososa
- 1 kašičica limunovog soka
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ulje (za prženje)
- Parmezan (po želji)
- Svež peršun ili mirođija za dekoraciju

Priprema:
- Priprema avokada: Isecite avokado na pola, izvadite košticu i kašikom izvadite meso. U činiji, zgnječite avokado viljuškom, dodajte limunov sok, so i biber po ukusu, i dobro promešajte.
- Tostiranje hleba: Stavite kriške hleba na tiganj sa malo maslinovog ulja i tostirajte ih sa obe strane dok ne postanu hrskave.
- Prženje jaja: U drugom tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja i ispržite jaje (po želji, može biti sa žumancem u tečnom stanju ili potpuno prženo).
- Sastavljanje: Na svaku krišku tostiranog hleba nanesite kremasti avokado, preko stavite dimljeni losos, zatim pažljivo stavite prženo jaje.
- Dekoracija: Po želji, pospite parmezanom, sveže iseckanim peršunom ili mirođijom i još malo pospite biberom.
Foto: Pexels