Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce – idealna za večeru.
Krem čorbu od šargarepe i đumbira sa pirinčem lako je napraviti, vrlo je hranjiva, sa prijatno začinjenim notama, u skladu sa slatkoćom šargarepe.
Sastojci za 4 osobe
800 gr šargarepe
50 gr pirinča
pola korena đumbira
2 krompira
luk vlašac po ukusu
1 l supe
puter po ukusu
so po ukusu
biber po ukusu
Kako pripremiti krem čorbu od šargarepe i đumbira sa pirinčem?
1) Oljuštite 800 gr šargarepe i 2 krompira, operite ih i isecite na komade. Ogulite 1/2 korena đumbira i narendajte, operite luk i iseckajte.
2) Na vatru stavite lonac sa supom, dodajte povrće i kuvajte 20 minuta, zatim dodajte đumbir, dobro izmešajte, sklonite sa vatre i sve izmešajte dok ne dobijete gustu i homogenu kremu. Začinite, dodajte biber i so.
3) Zagrejte slanu vodu i skuvajte 150 gr pirinča, za vreme navedeno na pakovanju. Procedite i začinite puterom i lukom.
4) Sipajte krem čorbu od šargarepe u tanjire, poslužite u sredini s pirinčem i začinite mlevenim biberom.
Prijatno!
foto:grazia.it