Sastojci:
200 g bundeve
3 jabuke
100 g meda kašičica cimeta
1 limun
80 g ovsenih pahuljica
40 g kokosovog brašna
3 jaja
80 g putera
100 kiselog mleka
20 krem-sira
prašak za pecivo
Priprema:
Bundevu i očišćene jabuke izrendajte na krupno. Dodajte izrendanu koru limuna i njegov sok. Ovsene pahuljice pomešajte sa kokosovim brašnom i praškom za pecivo. Puter istopite i ostavite da se ohladi. Jaja umutite sa medom. Dodajte cimet, kiselo mleko i ohlađeni puter. Sve sastojke mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom, dodajte rendanu bundevu i jabuke. Na kraju se dodaje i suva smesa.
Kolač pecite u kalupu obloženom papirom za pečenje na 180 C, u prethodno zagrejanoj pećnici, oko 40 minuta. Po želji, napraviti glazuru od šećera ili od čokolade, a možete i žele preliv od voća.
Tekst: S.M.
Foto: Shutterstock