KAKO BITI I FIT I GURMAN: Piletina sa slaninom a la Hale Beri

Poznato je da oskarovka Hale Beri ima savršenu liniju jer veoma vodi računa o ishrani, tako da je obožavaoce poprilično iznenadila receptom za koji se pre može reći da je gurmanski nego dijetalni. Lepa glumica će u avgustu proslaviti 54. rođendan, a mladolik izgled duguje ishrani sa naglaskom na keto dijetu, kao i redovnom vežbanju. U vreme izolacije ona je na profilu na Instagramu, pod hashtagom #QuarantineKitchen, otkrivala po jedan omiljeni recept. Mi smo za vas odabrali piletinu sa slaninom koju ona naziva Cheesy bacon ranch chicken. – Jelo je zasitno, jednostavno ga je pripremiti, potrebno je samo nekoliko osnovnih sastojaka i vrlo je ukusno – objasnila je Hale i dodala da se začini mogu menjati, zavisno od ličnog ukusa i dostupnosti.

Sastojci:

  • pileći fileti, po jedan za svaku osobu
  • deblje sečena slanina 
  • krem sir
  • so, biber
  • mladi luk
  • beli luk  
  • mocarela
  • luk u granulama
  • kapar
  • sitno seckani peršun

Priprema:

U tiganju propržite slaninu. Pileća prsa posolite i pobiberite pa ih pridružite slanini, ne dodajući drugu masnoću. Prsa pecite oko sedam minuta sa svake strane. Na gornju, ispečenu stranu namažite krem sir, pospite svežim začinskim biljem i lukom u granulama i dodajte iskidane komadiće mocarele. Pokrijte tiganj poklopcem kako bi se sir bolje rastopio. Jelo je gotovo posle pet minuta. Poslužite tako što ćete piletinu uviti u slaninu, ili je samo prekriti grubo isečenim komadima. slanime. Ovo jelo se odlično slaže sa sezonskom salatom, pireom od krompira,  karfiola. Ili od bilo kog drugog povrća koje imate u frižideru. Prijatno!