Sastojci:
- 8 kroasana starih nekoliko (3-4) dana
- 200 ml mleka *2,8 mm
- 200 ml neutralne pavlake
- 4 cela jajeta i 2 žumanceta
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 1 kašika ekstrakta vanile (ili 1/2 štapića vanile, izvađena sredina, ili 1 vanil šećer)
- 2 kašike žutog šećera
- 20 g putera
- 1 šaka kandirane kore pomorandže
- 30 g crne čokolade, naseckane
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i namažite okrugli dublji pleh prečnika 28 puterom. U velikoj činiji umutite jaja i šećer, dodajte mleko i neutralnu pavlaku, prstohvat soli, vanilu i ugrubo naseckane kandirane kore pomorandže. Iscepkajte kroasane na veće delove i umačite ih u sos, ređajte dobro napakovane u posudu za pečenje.
Između i odozgo rasporedite kandirane narandže, pa kad sve poređate prelijte ostatkom sosa. Pospite naseckanom čokoladom i smeđim šećerom da dobije kranč. Rasporedite parčiće putera svuda pomalo po vrhu, ubacite u rernu i pecite oko 40 minuta.
Razgovarala: Milena Kitić
Foto: gourmana