JELO POZNATO, UKUS NOV: Ovakve palačinke još niste probali

Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke. Zavisno od nadeva, najpre nam pada na pamet poslastica, znamo da mogu biti slane, a mi vam predlažemo nešto sasvim novo – da nadev umešate u testo. Priprema je jednostavna, a ukus izuzetan, tako da smo sigurni da će ove palačinke obožavati svi ukućani.

SASTOJCI:

  • 2 kašike ovsenih mekinja
  • 70 g posnog sira
  • 3 jaja sa razdvojenim belancima od žumanaca
  • začinsko bilje po želji
  • so, biber
  • 175 g tunjevine ili pečenih pilećih prsa, izmiksanih u blenderu
  • 2 kašičice majoneza

PRIPREMA:

Od belanaca napravite čvrsti sneg. U drugoj činiji izmešajte žumanca, ovsene mekinje, posni sir i začine i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U tu smesu prvo dodajte tunjevinu ili piletinu koju ste prethodno izmešali sa majonezom, a na kraju belanca. Smesu ulijte u tiganj i pecite kao palačinku.