Nema kuhinje na svetu koja bar u nekom vidu ne poznaje palačinke. Zavisno od nadeva, najpre nam pada na pamet poslastica, znamo da mogu biti slane, a mi vam predlažemo nešto sasvim novo – da nadev umešate u testo. Priprema je jednostavna, a ukus izuzetan, tako da smo sigurni da će ove palačinke obožavati svi ukućani.
SASTOJCI:
- 2 kašike ovsenih mekinja
- 70 g posnog sira
- 3 jaja sa razdvojenim belancima od žumanaca
- začinsko bilje po želji
- so, biber
- 175 g tunjevine ili pečenih pilećih prsa, izmiksanih u blenderu
- 2 kašičice majoneza
PRIPREMA:
Od belanaca napravite čvrsti sneg. U drugoj činiji izmešajte žumanca, ovsene mekinje, posni sir i začine i mešajte sve dok ne dobijete glatku smesu. U tu smesu prvo dodajte tunjevinu ili piletinu koju ste prethodno izmešali sa majonezom, a na kraju belanca. Smesu ulijte u tiganj i pecite kao palačinku.