Hrskava krilca sa đumbirom

Pileća krilca su delikates mnogih restorana, zbog način pripreme i pečenja. Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

Sastojci:

  • 16 pilećih krilaca
  • 2 kašike meda
  • 1 usitnjena ljuta papričica, so
  • sok od limuna
  • 1 kašičica stino narendanog oljuštenog đumbira
  • 6 kašika soja-sosa
  • 5 kašika ulja od kikirikija
  • 2 kesice smrznutog povrća

Priprema:

Med spojite sa ljutom papričicom, dodajte so, sok od limuna, narendani đumbir, kašiku soja-sosa i nekoliko kapi ulja od kikirikija i dobro izmešajte. Marinadu utrljajte u pileća krilca, poklopite ih i ostavite da odstoje tri sata u frižideru.

Krilca ispržite u tiganju na dve kašike zagrejanog ulja sa svih strana, otprilike tri minuta. Pržena krlica izvadite iz tiganja, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje, pemažite preostalom marinadom i pecite u rerni zagrejanoj na 185 stepeni oko 35 minuta. Tokom pečenja temperaturu smanjujte kako se krilca ne bi prepekla.
Na preostalom ulju u tiganju ispržite povrće, pa dodajte preostali soja-sos. Povrće rasporedite na tanjire, dodajte marinirana pečena krilca i po želji poslužite uz testeninu.

Foto: Pexel