Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana. Kada više boravimo kod kuće, a manje na pijacama i u prodavnicama, dobro je znati kako se hrana, koju već imamo, što duže održava svežom. Food blogerka Mari Vesler možda vam je već poznata kao PinkFoodie, i ima rešenje i za to.
Količina bakterija i izbijanje buđi može se smanjiti ako voću i povrću dodate pola šoljice sirćeta na jednu šoljicu vode, i posle kratkog vremena, sve isperete čistom vodom.
Korenasto povrće (šargarepa, celer, peršun, cvekla) čuvaju se u zatvorenoj posudi s vodom da bi duže ostali hrskavi.
Većina bilja će ostati sveža do dve nedelje ako u frižideru ostavite čašu vode. Vodupromenite s vremena na vreme.
Rotkvice mogu do tri nedelje ostati sveže ako ih operete i stavite u hermetički zatvorenu posudu dok su još vlažne.
Salata će ostati hrskava bar jednu nedelju, a možda i duže, ako je operete, osušite i zatim spakujete u hermetički zatvorenu posudu s papirnatim maramicama. One su tu da upiju vlagu zbog kojih salata brže propada u redovnim uslovima.
Blitvu i kelj operite i osušite, a zatim ih zamotajte u papirne ubruse i držite u frižideru.
Mladi luk i praziluk takođe držite u hermetički zatvorenim posudama ili plastičnim kesicama, da biste im produžili svežinu.
Hleb možete zamrznuti dok je još svež, a kada vam je potreban, izvadite ga nekoliko sati ranije i odledite prirodnim putem, na vazduhu.