„Fleur de Sel“ proglašen za restoran godine, a Atila Chardonnay 2023 za najbolje belo vino

Restoran „Fleur de Sel“, koji posluje u okviru Ateljea vina „Šapat“ u Novom Slankamenu, proglašen je za restoran godine 2024. u izboru domaćeg specijalizovanog magazina za vinsku i gastro kulturu Vino&Fino. Vino Atila Chardonnay 2023 Ateljea vina „Šapat“ u istom izboru proglašeno je za najbolje belo vino godine koja je na izmaku.

„Fleur de Sel“ izabran je u konkurenciji 25 najbolje ocenjenih restorana, odabranih u okviru široke celogodišnje ankete koju je magazin Vino&Fino sproveo među najpoznatijim poznavaocima domaće gastronomske scene.

„Najprestižniji restoran od svih, moderan je i unikatan, sa izvanrednom hranom, postavkom i servisom, fenomenalnim timom kuvara, somelijera i konobara, sopstvenim vinskim podrumom i zvaničnom titulom Best of Award of Excellence čuvenog magazina Wine Spectator koja je stigla za njihovu vinsku kartu. Sve granice gastronomije u našoj zemlji pomerene su kada je pre nepune dve godine na obroncima Fruške gore otvoren „Fleur de Sel“. U sofisticiranom ambijentu i sa čarobnim pogledom na Dunav, na tanjirima ovde očekujte neočekivano – hranu zbog koje ćete poželeti da ustanete sa stolice i duboko se naklonite maestru“, navedeno je u obrazloženju nagrade.

Vino Atila Chardonnay 2023 Ateljea vina „Šapat“ stručni žiri ocenio je sa čak 96 od maksimalnih 100 poena.

„Savršeno grožđe sa lesa i tehnološka preciznost i sa odležavanjem u različitim vrstama sudova: od gline, preko inoksa do biranih bačvi različitih formata – iznedrili su veliko belo vino, svedočanstvo o posebnosti teroara oko Slankamena i mestu šardonea na Fruškoj gori“, navedeno je u saopštenju magazina Vino&Fino.

Ovo priznanje restoranu „Fleur de Sel“ stiglo je svega nekoliko dana nakon što je dobio prestižnu Michelin zvezdicu, koju do sada nije imao nijedan restoran u Srbiji.