Nikakva posebna nauka niti sprave nisu potrebne da bi napravili letnju poslasticu koju svi obožavaju. Potrebno vam je vrlo malo vremena, dobra volja i omiljeno voće. Prednosti pripreme sladoleda u kućnoj režiji su te da možete kreirati ukuse po svojoj želji i ono što je najvažnije, umesto šećera možete koristiti prirodne zaslađivače poput meda. Naša preporuka je sladoled sa trenutno aktuelnim voćem. Umesto borovnica možete koristiti maline, jagode, kupine.
Sastojci:
- 250 g borovnica
- 250 ml kisele pavlake
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- limunov sok
Priprema:
- Oprane borovnice pospite šećerom i ostavite malo da odstoje, kako bi pustile sok. Ulupajte slatku pavlaku i odložite u frižider.
- U blenderu ili štapnim mikserom usitnite borovnice u kašastu smesu, pa preručiti u dublju posodu. Potom, dodajte limunov sok i kiselu pavlaku i sve izmešajte u jednoličnu masu. Na kraju, dodajte umućenu slatku pavlaku, vodeći računa da masa bude kompaktna. Sipajte u željenu posudu, kalup, i odložite u zamrzivač. Za nekoliko sati, uživanje može da počne.
Fotografije: Shutterstock