Domaće sa ljubavlju – Mila’s Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta. Voćna rapsodija je idealna za prolećne dane dok su punjena jaja odličan izbor obzirom da nam se blizi Uskrs!

Punjena jaja

Sastojci:

  • 4 tvrdo kuvana jaja
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike krem-sira
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • so, biber
  • 1 kašika vlašca

Priprema :

1. Preseći jaja na polovine i pažljivo odvojiti žumance od belanceta

2. Žumance prebaciti u činiju i dodati mu krem-sir, majonez, beli luk, so, biber i vlašac

3. Viljuškom ispasirati žumanca i sjediniti sve sastojke

4. Prebaciti u špric za filovanje i popuniti polovine belanaca

5. Preko posuti sa još malo vlašca i služiti uz suhomesnate proizvode

* Sastojci se mogu umutiti I u blenderu za kremastiju teksturu

Voćna Rapsodija ukusa

Sastojci:

(za tri osobe):

  • 1 mekši mango
  • 300 g maskarpone sira
  • 2-3 kašike šećera u prahu 
  • 3 kašike zamrznutog voćnog miksa
  • nekoliko svežih jagoda

Priprema:

1. Prokuvajte šumsko voće sa tri kašike vode nekoliko minuta

2. Oljuštite mango, pa ga izblendajte u kašu. Dodajte punu kašiku maskarponea, pa umutite još malo

3. Rasporedite u činijice ili čaše

4. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte preko manga

5. Ukrasite sa šumskim voćem i svežim jagodama