Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta. Voćna rapsodija je idealna za prolećne dane dok su punjena jaja odličan izbor obzirom da nam se blizi Uskrs!
Punjena jaja
Sastojci:
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 2 kašike majoneza
- 2 kašike krem-sira
- pola kašičice belog luka u prahu
- so, biber
- 1 kašika vlašca
Priprema :
1. Preseći jaja na polovine i pažljivo odvojiti žumance od belanceta
2. Žumance prebaciti u činiju i dodati mu krem-sir, majonez, beli luk, so, biber i vlašac
3. Viljuškom ispasirati žumanca i sjediniti sve sastojke
4. Prebaciti u špric za filovanje i popuniti polovine belanaca
5. Preko posuti sa još malo vlašca i služiti uz suhomesnate proizvode
* Sastojci se mogu umutiti I u blenderu za kremastiju teksturu
Voćna Rapsodija ukusa
Sastojci:
(za tri osobe):
- 1 mekši mango
- 300 g maskarpone sira
- 2-3 kašike šećera u prahu
- 3 kašike zamrznutog voćnog miksa
- nekoliko svežih jagoda
Priprema:
1. Prokuvajte šumsko voće sa tri kašike vode nekoliko minuta
2. Oljuštite mango, pa ga izblendajte u kašu. Dodajte punu kašiku maskarponea, pa umutite još malo
3. Rasporedite u činijice ili čaše
4. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i aromom vanile. Sipajte preko manga
5. Ukrasite sa šumskim voćem i svežim jagodama