Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.
A ako dodate božićne ukrase, ova klasična italijanska poslastica biće sjajna varijacija tradicionalnih poslastica.
Sastojci:
6 žumanaca
6 kašika šećera
200 g mascarpone sira
jak dvostruki espresso
malo amaretta ili drugog likera (za prazničniju varijantu možete koristiti npr. liker od đumbira)
dva paketa tiramisu vafla ili piškote
Kakao za prskanje priprema:
1. Žumanca i šećer umutite u gustu masu, dodajući mascarpone na kraju. Kafu pomešajte sa likerom i ostavite da se ohladi. Keksiće ili piškote natopite hladnom kafom sa likerom i stavite ih na dno kalupa.
2. Na prvi biskvit rasporedite malo fila. Zatim ponovo položite sloj namočenih keksića i još jedan sloj kreme.
3. Po vrhu pospite kakaom. Dobićete neverovatan efekat ako koristite kalupe u obliku zvezde (neposredno pre nego što ih pospite kakaom, stavite ih nežno na desert i uklonite).
Gotov tiramisu stavite u frižider na sat vremena. Dovoljno vremena da gosti pojedu svoje glavno jelo!