Svi koji vole miks različitih ukusa, biće oduševljeni ovom čorbom. Probajte nešto novo i uživajte u aromama, na prvi pogled nespojivim.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 50 g soka od paradajza
- 15 g vinskog sirćeta
- 750 ml vode
- 300 ml soka od ananasa
- 40 ml soja sosa
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 80 g pirinča
- 2 kašičice kukuruznog skroba
PRIPREMA:
Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice, pa povrće dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice.
Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i kuvajte na laganoj vatri dvadesetak minuta. Povremeno promešajte. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužite.
Supu možete ukrasiti začinskim biljem ili pavlakom.
Foto: Shutterstock
Tekst: S.M.