Novo lice u seriji Bridgerton biće poznato fanovima Harry Pottera

Najnovije lice u seriji Bridgerton biće poznato fanovima Harry Pottera

Četvrta sezona serije Bridgerton već sada izgleda kao da bi mogla biti najbolja do sada—nema sumnje da će priča o ljubavi između Sophie i Benedicta biti puna strasti—a novi član visokog društva sigurno će obradovati fanove Harryja Pottera. Katie Leung, koja je igrala Cho Cheng u popularnom filmskom serijalu, najavljena je kao glumica koja će tumačiti lik Araminta Gun, čime ulazi u još jedan voljeni franšizni svet. Prethodno je nastupila u četvrtom filmu, Harry Potter and the Goblet of Fire, i igrala je sve do poslednjeg, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2.

Prema opisu lika koji je objavio Shondaland, fanovi serije Bridgerton mogu očekivati kompleksan i slojevit lik koji je „fabulous.”

„Araminta Gun, koju igra Katie Leung, bila je dva puta udata i dva puta udovica. Majka je dve devojke koje ove sezone debitantski izlaze na bračnu pijacu, i oseća pritisak da bar jednu uda. Sjajna, pronicljiva i direktna, ova dama ne podnosi kada bilo šta—ili bilo ko—ugrozi njen položaj u društvu.”

Najnovije lice u seriji Bridgerton biće poznato fanovima Harry Pottera

Katie Leung je 2014. godine proglašena za BAFTA Breakthrough Brit, a nakon vremena provedenog u Hogwartsu, igrala je u brojnim pozorišnim predstavama, uključujući The Comeuppance u Almeida Theatre u Londonu i White Pearl u Royal Court Theatreu. Nedavno se pojavila u serijama The Wheel of Time i The Peripheral, obe popularne na Prime Video platformi.

Netflix i Shondaland su prethodno otkrili da će se sledeća sezona (zasnovana na knjizi An Offer from a Gentleman autorke Julie Quinn) vrteti oko Benedicta Bridgertona, kojeg igra Luke Thompson, i Sophie Baek, koju tumači novopridošla Yerin Ha. U razgovoru za Tudum, Thompson je nagovestio bajkovitu romansu za fanove.

„Ono što je upečatljivo u četvrtoj sezoni je sukob između klasične bajke—njene romantike—i stvarnosti sveta,” rekao je Thompson. „I obe su istinite. Morate držati i jedno i drugo—i romantiku i stvarnost—u ruci. U najboljem slučaju, ‘prava ljubav’ se događa negde između toga.”

„Scenariji koje su [showrunner] Jess [Bromwell] i njen tim osmislili su fantastični. Zaista su, zaista, zaista uzbudljivi. Priča je mala varijacija na Pepeljugu,” dodao je. „Sećate se kako su vam pričali te priče kao detetu—magiju i romantiku u njima. Veoma je uzbudljivo imati to utkano u svet Bridgertona. To je sjajna priča, ali se nadam da će biti i veoma prepoznatljiva.”

Foto: Profimedia