Sve što znamo o novom filmu Kate Winslet ‘LEE’

Novi film Kate Winslet, koji će biti objavljen u septembru ove godine, priča je o Elizabeth ‘Lee’ Miller. Elizabeth ‘Lee’ Miller bila je američki model koja je postala poznata na modnoj sceni Njujorka 1920-ih pre nego što se preselila u Pariz da bi ostvarila svoje snove o umetnosti i modnoj fotografiji. Kada je počeo Drugi svetski rat, Miller je postala dopisnik časopisa Vogue, pokrivajući ključne događaje kao što su Blitz u Londonu i dolazak saveznika u Dahau i Buhenvald.

Pročitajte i Koji je vaš omiljeni film zasnovan na istinitom događaju?

Nakon što je pročitala knjigu o životu Miller, glumica i rediteljka Kate Winslet je postala zainteresovana i počela da razvija projekat o njoj zajedno sa direktorkom fotografije Ellen Kuras. Projekat je prvi put najavljen još 2015. godine, ali je naišao na brojne prepreke. Više puta je prepravljan scenario, a produkcija je odlagana, ali Winslet je ostala istrajna u svojoj nameri da ispriča priču o Miller.

kate winslet film LEE

Prva velika najava glumačke postave stigla je 2021. godine, sa impresivnim spiskom glumaca omiljenih među publikom. Među njima su Josh O’Connor (Challengers, Knives Out 3), Marion Cotillard (La Vie en Rose), Alexander Skarsgård (Tarzan, Infinity Pool) i Jude Law (The Holiday, Firebrand).

Informacije su uglavnom držane u tajnosti, ali danas je objavljen prvi zvanični poster, obećavajući prikaz Lee očvrsle ratnim iskustvima. Scenario filma je adaptiran iz knjige The Lives of Lee Miller, koju je napisao Millerin sin, Antony Penrose. Penrose je konstantno podržavao produkciju, pružajući podršku i pristup neobjavljenim delima svoje majke.

Pročitajte i Najbolji romantični filmovi na Netflixu.

Foto: Profimedia