Snežana: Prvi pogled na Diznijev rimejk koji će vas očarati

Snežana i 7 patuljaka

U svetu filmske magije, Diznijev najnoviji poduhvat konačno stiže na velika platna, i to u obliku rimejka legendarne bajke „Snežana i sedam patuljaka“. Nakon dugog iščekivanja, prvi tizer trejler je konačno objavljen, a sa njim i prve slike Rachel Zegler kao Snežane i Gal Gadot kao zle kraljice. Ovaj film obećava da će nam doneti kombinaciju magije i nostalgije kakvu smo samo mogli da sanjamo.

Nostalgija i Nova Vizija

Tizer trejler otkriva Rachel Zegler u čuvenoj plavoj, crvenoj i žutoj haljini, kako oživljava ikoničnu Diznijevu princezu. Uz melodije pesme „Whistle While You Work“, dobijamo prvi pogled na Gal Gadot u ulozi zanosno zle kraljice, koja već na prvi pogled obećava nezaboravnu izvedbu. Film se vraća svojim korenima, dok istovremeno uvodi svežu energiju i modernu viziju, kako kroz glumačke performanse, tako i kroz savremene teme.

Na D23 događaju, gde je trejler prvi put prikazan, Zegler i Gadot su podelile svoja iskustva sa snimanja. „Bila je to čast života,“ izjavila je Zegler, naglašavajući koliko je posebno bilo nositi haljinu Diznijeve princeze tokom šest meseci snimanja. Sa druge strane, Gadot je opisala svoju ulogu kao nešto potpuno novo i izazovno: „Ona je zla, magična, i bilo je neverovatno pevati sve te različite pesme.“

Snežana i 7 patuljaka

Kontroverze i Osvrti

Međutim, rimejk nije prošao bez kontroverzi. Peter Dinklage, glumac koji ima retku formu patuljastog rasta, izneo je kritike na račun same priče, pitajući se kako jedan progresivan potez – angažovanje latinske glumice za ulogu Snežane – može postojati uz priču koja je, prema njegovom mišljenju, „nazadna“ u prikazu patuljaka. Dizni je odgovorio na ove kritike, naglašavajući da će izbeći učvršćivanje stereotipa iz originala, i najavljujući drugačiji pristup likovima patuljaka.

Snežana u Novom Svetlu: Snažna i Nezavisna Heroina

Ono što ovaj rimejk čini posebnim jeste novi pogled na Snežanu kao snažnu, nezavisnu heroinu. Rachel Zegler je na D23 otkrila da Snežana u ovoj verziji ne sanja o pravoj ljubavi, već o tome da postane lider kakav joj je otac rekao da može biti. Ovaj moderan pristup liku šalje snažnu poruku mladim ljudima širom sveta da mogu biti hrabri, pravedni i verni sebi.

Snežana i 7 patuljaka

Šta Još Možemo Očekivati?

Režiser Marc Webb, poznat po filmovima „500 Days of Summer“ i „The Amazing Spider-Man“, vodi ovaj projekat, donoseći sa sobom iskustvo u oživljavanju emotivnih i vizuelno zadivljujućih priča. Takođe, film će sadržati nove pesme iz pera nagrađivanog dvojca Benj Paseka i Justina Paula, koji su nam već doneli hitove iz „La La Land-a“ i „The Greatest Showman-a“. Sa Rachel Zegler u glavnoj ulozi i njenim izuzetnim pevačkim talentom, možemo očekivati nezaboravne muzičke trenutke.

Datum Izlaska i Trejler

Zvaničan datum izlaska filma je postavljen za 21. mart 2025. godine, a trejler koji je već dostupan obećava da će ovaj film doneti dozu magije i nostalgije u srca svih gledalaca.

Uživajte u magiji dok je čekate, i ne zaboravite da zviždite dok radite – baš kao što bi to uradila Snežana.