Da li nakon filma “Pride and Prejudice”, dobijamo i seriju?

Pride and Prejudice

Opšte je poznata istina da obožavaoci Jane Austen žele novu adaptaciju njenih dela. Srećom po nas, obožavaoce spisateljice, Netflix bi mogao da pritekne u pomoć.

Deadline je izvestio da streaming gigant planira da adaptira “Pride and Prejudice” u seriju. Ipak, projekat je još uvek u ranoj fazi i možda se neće ostvariti.

Objavljen 1813. godine, “Pride and Prejudice” je verovatno najpoznatiji roman Jane Austen. Priča, koja prati junakinju Elizabeth Bennett i njenog udvarača, gospodina Darcyja, prethodno je adaptirana u više formata, posebno u BBC-jevoj mini seriji iz 1995. godine sa Jennifer Ehle i Colinom Firthom, kao i u filmu Joea Wrighta iz 2005. godine sa Keirom Knightley i Matthew Macfadyenom. Ako projekat dobije zvanično odobrenje, “Pride and Prejudice” će biti druga Janina adaptacija na Netflixu, nakon njihovog kontroverznog pristupa “Persuasion” 2022. godine.

Pride and Prejudice

Ova vest dolazi u vreme kada Netflix beleži uspeh sa još jednom romantičnom serijom iz 19. veka: “Bridgerton”. Adaptirana iz serije romantičnih romana Julie Quinn, serija prati udvaranja i konačna venčanja braće i sestara iz plemićke porodice Bridgerton. Trenutno je u produkciji četvrte sezone.

Evo šta znamo do sada o potencijalnoj Netflix seriji “Pride and Prejudice”.

Dolly Alderton piše scenarije

Deadline izveštava da je Dolly Alderton, novinarka i scenaristkinja, zadužena je za oživljavanje Janine manuskripte. Alderton je prethodno adaptirala svoju prvu knjigu—memoar iz 2018. godine pod nazivom “Sve što znam o ljubavi”—u BBC romantičnu komediju. Nedavno je objavila svoj prvi roman, “Dobar materijal”, 2023. godine.

Pride and Prejudice

Još nema vesti o glumačkoj postavi

Pošto Netflix još nije zvanično odobrio projekat, nije iznenađujuće što još ne znamo ko bi mogao biti u glumačkoj postavi serije.

Pride and Prejudice

Ikonične adaptacije “Pride and Prejudice” u prošlosti uključivale su Jennifer Ehle i Keiru Knightley kao protagonistkinju Elizabeth Bennett, duhovitu i drugu najstariju sestru porodice Bennett. U međuvremenu, Colin Firth i Matthew Macfadyen su ranije tumačili Elizabethinog udvarača, arogantnog i izuzetno bogatog Fitzwilliama Darcya.

Foto: Profimedia