Nova sezona serijala National Geographic-a “Evropa odozgo”

"Evropa odozgo"

National Geographic gledaoce vodi na još jedno spektakularno putovanje iz vazduha u dokumentarnom serijalu “Evropa odozgo”. Dokumentarac će nam prikazati Evropu kroz kadrove u kojima ćemo doživeti njenu tradiciju, inženjerske poduhvate i prirodne lepote. Premijerno od 2. juna u 21.00 novi šestodelni serijal vodi nas u let iznad grčkih ostrva, delova Balkana, Pirineja, Velike Britanije i rivijere Poljske, sve do Laponije i samog severa Evrope.

Nova sezona popularnog dokumentarnog serijala „Evropa odozgo“ spremna je za novi let nad starim kontinentom svake nedelje od 21.00 na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC. Kroz šest novih epizoda šestog ciklusa preletećemo stari kontinent, otkrivajući deo po deo Evrope i upoznajući različite narode i kulture – iz vazduha. Dokumentarac nas i ovog puta vodi na sve četiri strane Evrope. Na severu, u baltičkom priobalju, posmatraćemo jednu od najvećih turističkih atrakcija poljske rivijere. Reč je o postrojenju za transport brodova između dva jezera različite nadmorske visine i nivoa vode preko kopna u dalje rečne tokove. Postrojenje u blizini grada Gižicko sastoji se od sistema gigantskih rotirajućih mehanizama koji brodove izvlače iz jednog jezera, a potom ih spušta u drugo.

"Evropa odozgo"

Ova neobična atrakcija prvi put će biti viđena iz vazduha od 2009. kada je puštena u rad. Put nad Evropom dalje nas vodi u Veliku Britaniju gde ćemo uživati u spektakularnoj novogodišnjoj paradi baklji. U istom duhu selimo se na istok Evrope, gde ćemo u planinama Bugarske prisustvovati jednoj malo drugačijoj svečanoj koloni – paradi čudovišta. Kamere dronova odvešće nas i do Pirinejskog poluostrva, a tamo ćemo pratiti perače prozora na njihovoj po život opasnoj misiji pranja stakala na nekim od najviših zgrada Evrope. Videćemo i najveći solarni park Španije, kao i najspektakularniji evropski rolerkoster. U nastavku ćemo nadleteti i neodoljivi Santorini, a ovogodišnji let nad Evropom završićemo, na najsevernijoj tački Irske, u zemlji irvasa i deda Mraza – Laponiji.

Otkrijte “Evropu odozgo” kao nikada do sada u ovom sjajnom dokumentarcu koji se na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC emituje od 2. juna nedeljom u 21.00.

Serijal “Evropa odozgo” za NATIONAL GEOGRAPHIC proizvela je produkcijska kompanija Windfall Films (deo Argon Group). Producent serije je Mark Bridž.

Foto i video: Promo, Unsplash