Kreator serije “Seks i grad” nikada nije želeo da Carrie završi sa Bigom

seks i grad

U svetu televizije, gde romantične priče često diktiraju tok serije, iznenađujuće je kada tvorac popularne serije otkrije da finale koje smo svi gledali nije bio deo njegove originalne vizije. Darren Star, tvorac serije “Seks i grad”, nedavno je otkrio kako je kraj koji smo svi upamtili – Carrie Bradshaw u ljubavi sa Mr. Bigom – bio daleko od onoga što je on zamislio za svoj najpoznatiji projekat.

Star je objasnio kako je zaključak serije, sa velikim romantičnim okvirom koji uključuje scenu u Parizu, pomerio seriju ka teritoriji klasičnih romantičnih komedija, što nije bio njegov cilj. On je naglasio da je, iako je serija bila uspešna u privlačenju publike, njegova namera bila da prikaže priču o ženama koje su se samostalno razvijale i koje nisu bile definisane kroz brak ili romantične veze.

seks i grad

“Serija se razvijala i Carrie se sigurno razvijala tokom godina,” rekao je Star. “Ali uvek sam osećao da serija nije bila o tome da žena dobije svog muškarca: to je tradicionalna romantična komedija. Radilo se o tome kako žene mogu da definišu sebe u potpunosti, da ne budu vezane za brak kao kriterijum sreće.”

U intervjuu je takođe pomenuta scena u kojoj Charlotte predlaže da žene budu jedna drugoj srodne duše, naglašavajući da muškarci mogu biti samo dobri prijatelji s kojima se zabavljamo. Star je rekao da bi voleo da je serija završila na taj način, ali je svestan da bi to možda bilo previše kontroverzno za publiku.

Sarah Jessica Parker, koja je igrala Carrie i dalje se vraća toj ulozi u seriji “And Just Like That…”, podelila je svoje mišljenje o kraju serije. Ona veruje da je pronalaženje muškarca za brak samo deo njenog putovanja i da to nije umanjilo poruku serije o prijateljstvu i samostalnosti. “Ne mislim da se Carrie umanjila dopuštajući muškarcu da je oženi,” rekla je Parker. “Uvek je izgledalo kao da je do toga došla sama.”

seks i grad

Nakon što je serija završena, obožavaoci su uživali u filmu iz 2008. godine i njegovom nastavku iz 2010. godine. Trenutno, gledamo kako se devojke vraćaju na male ekrane u seriji “And Just Like That…”, koja se priprema za treću sezonu 2025. godine.

Kroz sve ove godine, “Seks i grad” je ostao simbol modernih romantičnih priča, i iako je kraj možda bio drugačiji od Starovih namera, ono što je najvažnije je kako je serija uspela da izdrži test vremena i nastavi da inspiriše novu generaciju gledalaca.

Pročitajte i Da li će lik Samanthe Jones ponovo zablistati u seriji And Just Like That?

Foto: Profimedia